TÜM HABERLER

TÜBİTAK BİDEB BURS ve DESTEK PROGRAMLARI TANITILDI
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından “Burs ve Destek Programları Bilgilendirme Toplantısı” 27 Mart 2013 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlendi.

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ'NİN İLK TÜBİTAK KARİYER PROJESİ TAMAMLANDI
İzmir Ekonomi Üniversitesi, Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Endüstri Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Deniz Türsel Eliiyi, TÜBİTAK tarafından desteklenen kariyer projesini başarıyla tamamladı.

ÇEVİRİ İNTİHALİNE KARŞI TÜBİTAK PROJESİ
Son yıllarda sık sık gündeme gelen ve giderek yaygınlaşan çeviri intihali olgusu, sonunda TÜBİTAK destekli bir çeviribilim araştırma projesinin konusu oldu.

ÜSİMP PLATFORMU GENEL KURUL TOPLANTISI
ÜSİMP'in 2013 yılı 1. Genel Kurul toplantısı, 2 Mart 2013 tarihinde, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmiş olup, toplantıya üniversitemiz adına Rektör Asistanı Doç. Dr. Öznur Yurt ve Proje Geliştirme Uzmanı Seda Çiftçi katılmışlardır. Toplantıda 2012 yılında gerçekleştirilen ve 2013 yılında planlanan çalışmalar değerlendirilmiş; ayrıca, 2013 yılında Düzce Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek olan 6. Ulusal Kongre hazırlıkları gözden geçirilmiştir.

İZMİR BİLİMPARK İLE YÜKSELECEK
İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İzmir Ticaret Odası öncülüğünde, toplam 16 kurumun ortaklığı ile kurulan “İzmir Bilimpark”, düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı.

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ile İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, “İzmir Bilimpark” ortakları da katıldı.

HAYATBOYU ÖĞRENME PROGRAMI BİLGİ GÜNÜ

Dokuz Eylül Üniversitesi Proje Yönetim ve Destek Birimi (PRODEB) tarafından Avrupa Komisyonu Topluluk Programlarından Hayatboyu Öğrenme Programı (Lifelong Learning Programme) hakkında 5 Aralık 2012 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde bir bilgi günü gerçekleştirilmiştir.

İEÜ ÖĞRENCİLERİ TÜBİTAK 2209 ARAŞTIRMA PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMINI KAZANDI
İzmir Ekonomi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik bölümü öğrencilerinden Cansu ADAŞ, Mustafa AŞÇI ve Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi Ufuk BOZKURT, “Doktor Nöbet Çizelgeleme Problemi için bir Karar Destek Sistemi” adlı proje ile TÜBİTAK 2209-Üniversite Öğrenci Yurt içi/Yurt dışı Araştırma Projeleri Destekleme Programını kazandı.

YAPAY ZEKA İLE SINIRLARI AŞTI

İzmir Ekonomi Üniversitesi  4. Sınıfta okuyan Emre Demiray, dünyada ilk olan “Sınırsız” adlı yapay zeka uygulaması projesine Sanayi Bakanlığı’ndan 100 bin lira destek aldı.

İZMİR BÖLGESEL YENİLİK STRATEJİSİ TANITIM TOPLANTISI
İzmir Bölgesel Yenilik Stratejisi ile ilgili Tanıtım Toplantısı İEÜ'da 24 Eylül 2012 tarihinde yapıldı.

MİLAS'IN YÜZÜ GÜLECEK
İzmir Ekonomi Üniversitesi ile Milas Ticaret ve Sanayi Odası, Güney Ege Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Destek Programı çerçevesinde hibe desteği kazanan “Milas OSB’den Güllük Limanı’na Demiryolu” projesinin fizibilitesini tamamladı.