TÜM HABERLER

İZMİR EKONOMİ'DEN YENİLİKÇİ PROJELER

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), 12 yenilikçi projesiyle Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Ege İhracatçı Birlikleri’nin organizasyonunda gerçekleştirilen Türkiye İnovasyon Haftası’nda yerini aldı. Birbirinden farklı ve günlük hayattaki problemlere pratik çözümler getiren öğrenciler, projelerini katılımcılara aktardı. Öğrenciler projeleriyle ilgi odağı olurken, İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen öğrencileri standlarında ziyaret etti. Başkan Demirtaş ve Rektör Prof. Dr. Esen, öğrencilerden projeleri hakkında bilgi aldı.

MADDEYLE DEĞİL SANATLA YAŞAYACAKLAR
Sanatın ve müziğin gücü ile madde bağımlılığı hakkında, üniversite gençliğinin farkındalığı artacak. Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin Ege Bölgesi’ndeki içerik ve etki alanı açısından en zengin programla hibe desteğini alan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin, “Maddeyle Değil Sanatla Yaşa” projesinin ortakları Balçova Belediyesi ve Etkin İnsan Kişisel Gelişim Enstitüsü olacak. Gençler iki ay boyunca festival coşkusunda sanatla iç içe zaman geçirecek.

TÜRK MOBİLYALARINDA TARİHİ KAZI
Tarihe iz bırakan 1920 – 1980 dönemi Türk mobilyalarının gizli kaldıkları alanlardan bulunularak, güzellikleri bugüne ulaştı. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nce yürütülen “Türkiye'de Modern Mobilya Dokümantasyon ve Arşivleme" projesi kapsamında incelemeye alınan 68 mobilya, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sergilenmeye başlandı.

İZMİR, DÜNYA GURME ŞEHİRLER AĞI’NA ÜYE OLDU

İzmir, gastronomi konusunda dünyanın önde gelen 23 kentinin oluşturduğu Dünya Gurme Şehirler Ağı’na (Delice) üye oldu. İzmir’in Delice üye olmasını sağlayan anlaşmayı Fransa’nın Lyon Kenti’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş imzaladı.

TÜRKİYE TEKSTİL VE MODA TARİHİNİN SON 50 YILI GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR
İzmir Ekonomi Üniversitesi, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından desteklenen “Dijital Tekstil Desen Arşivi ve Sanal Müze Oluşturulması” projesi ile binlerce desenin arşivlenip sektörle paylaşılmasını hedefliyor.

İZKA VE EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ'NDEN TEKSTİL SEKTÖRÜNE ANLAMLI KATKI
İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) desteğiyle İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yaşama geçirmeye hazırlandığı “Dijital Tekstil Desen Arşivi ve Sanal Müze Oluşturulması Projesi” ile tekstil sektörüne kalıcı bir katkı sağlanıyor.

İZKA tarafından yürütülen 2014 yılı Bilgi Toplumuna Dönüşüm ve Bilgi İletişim Teknolojileri Mali Destek Programı kapsamında, İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından hazırlanan ve mali destek hakkı kazanan proje 12 ayda tamamlanacak; 318.214 TL olan toplam bütçenin yüzde 75’i İZKA tarafından karşılanacak.

İZMİR ‘KORDON’A KAVUŞUYOR
İzmir Körfezi, Kordon Vapuru’na yeniden kavuşacağı günleri bekliyor. Uzun yıllar boyunca İzmirlileri karşı semtlere taşıyan Kordon Vapuru, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tasarım Araştırma ve Uygulama Merkezi (EKOTAM) bünyesinde öğretim üyeleri ve öğrencilerinin hazırladığı kimlik kazandırma projesiyle yeniden hayat bulacak. Atıl bir durumda olan vapurun iç tasarımını baştan aşağı yenileyecek projeye imza atıldı. Kordon Vapuru İzmir Körfezi’nde düğünlerin yapıldığı, yemeklerin yenildiği kentliyle denizi bütünleştirecek bir hale dönüşecek.

İZMİR’İN GİRİŞİMCİLİK ELÇİSİ İZMİR EKONOMİ’DEN
İzmir Ekonomi Üniversitesi İşletme Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Beyza Güler, Girişimcilik Vakfı tarafından girişimcilik kültürünü üniversite öğrencileri arasında yaygınlaştırması amacıyla seçildi. 6 bin 400 üniversite öğrencisi arasından 5 aşamalı programı geçen Güler, Türkiye genelinde seçilen 40 kişi arasında yer aldı.

İZMİR BİLİMPARK, BİLİME ‘IŞIK’ OLACAK
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmir Ekonomi Üniversitesi ve İzmir Ticaret Odası öncülüğünde kurulan İzmir Bilim ve Teknoloji Parkı Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin (İzmir Bilimpark) İTOB Organize Sanayi Bölgesi’nde devam inşaatının temeli attı. İzmir Ticaret Odası'nın kurduğu İTOB Organize Sanayi Bölgesi'nde hem 107 fabrikanın açılışını da gerçekleştiren Bakan Fikri Işık’ın soyadı İzmir BilimPark Binası’na verildi.

DÜNYA KENTLER YARIŞMASINDA İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ TASARIMIYLA İZMİR İKİNCİ OLDU
Türkiye'deki kıyı şeritlerinin kullanımını çeşitlendirmeye yönelik bir öneri olarak tasarlanan “Yüzer Aktivite İskelesi”, Birleşmiş Milletler Habitat ve The Guardian Gazetesi’nin işbirliği ile gerçekleştirilen “2014 Dünya Kentler Günü Yarışması”nda ikinci oldu. İzmir Ticaret Odası’nın desteği ile İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Görevlileri Gudjon Erlendsson, Can Sucuoğlu, Elif Ensari ile Mezun Ertunç Hünkar tarafından tasarlanan iskele tasarımı, 36 ülke arasından sıyrıldı. Yarışmada, birinciliği Brezilya’nın Porto Alegre kenti alırken, ikinciliği İzmir’den yüzer iskele tasarımı kazandı. Üçüncülüğü de Kolombiya’dan Bogoto, İngiltere’den Londra ve Nottingham kentleri paylaştı.