ADAY ÖĞRENCİLER        |

TÜM HABERLER

İzmir Ekonomili Çelik’in göç temalı kısa filmine uluslararası ödüller

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İletişim Fakültesi Sinema ve Dijital Medya Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ecem Çelik, Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan küçük bir kızın hikâyesini anlattığı kısa filmiyle Hindistan ve Slovakya’da yapılan festivallerden ödülleri İzmir’e taşıdı.

Kadın mimarlardan geleceğin meslektaşlarına öneriler

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü ile İzmir Ticaret Odası 70. Mimarlık Grubu - Geleceğin Kadın Tasarımcıları işbirliğiyle “Kadın Mimarlar Paneli” gerçekleştirildi. İEÜ Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aslı Ceylan Öner yönetiminde yapılan panele, Mimarlar Pınar Odaman, Yosun Ezgi Demirci, Elif Sağlamer, Nur Kocasoy Bağcı, Jülide Tutan Hergül konuşmacı olarak katıldı. Geleceğin mimarlarına tavsiyelerde bulunan ve deneyimlerini paylaşan panelistler, öğrencilerin deneyim kazanmalarını ve bir alanda uzmanlaşmalarını önerdi.

Aile içindeki anlaşmazlık, gençleri yalnızlığa sürüklüyor

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Aylin Koçak’ın, aile içindeki anlaşmazlıkların ergenlik dönemindeki gençleri nasıl etkilediğine yönelik araştırması, dikkat çekici sonuçlar ortaya çıkardı.

İzmir Ekonomili profesöre ‘kalp’ten ödül

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türker İnce’nin, Finlandiya ve Katar’dan iki akademisyen ile birlikte kalp ritim bozukluklarının erken teşhisini sağlamak amacıyla geliştirdiği sistem, uluslararası bir dergi tarafından ödüle layık görüldü.

‘Mobbinge yönelik yasal düzenlemeler olmalı’

İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından “Hukuki Boyutuyla Psikolojik Taciz (Mobbing)” başlıklı konferans gerçekleştirildi. Konferansta İEÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Alp Limoncuoğlu, Doktor Öğretim Üyesi Mine Kasapoğlu Turhan ve Doktor Öğretim Üyesi Cem Özcan katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgisi gösterdiği konferansta dava örnekleriyle psikolojik taciz anlatıldı.

‘Öğrenciyken Amerikan Merkez Bankası’ndan İş Teklifi Aldı’

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü 4. Sınıf Öğrencisi Mertcan Güler, öğrenciliği sürerken dünyanın en önemli finans kuruluşları arasında yer alan Amerikan Merkez Bankası’ndan iş teklifi aldı.

Yerin 230 metre altında inceleme yaptılar

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencileri, Menderes’te bulunan TÜPRAG Efemçukuru Madenini ziyaret ederek, yerin 230 metre altında incelemede bulundu.

Çinli sanatçılar anlattı, İzmir Ekonomili gençler yaptı

Resim ve kaligrafi sanatının dünyadaki en önemli temsilcilerinden biri olan Çinli Ali Lei Gong ve oğlu Chuanyi Lei, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde (İEÜ) iki gün boyunca öğrencilerle bir araya geldi.

Genç girişimciler, deniz kirliliğini iş fikrine dönüştürdü

Gençlerin girişimciliğe olan ilgisini arttırmak ve yeni iş modelleri geliştirmesini sağlamak amacıyla projeler üreten İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), İzmir’deki 100 lise öğrencisini ‘sıfır atık’ konulu İnovasyon Kampı’nda bir araya getirdi.

İtalyan Mimar Cardini’den öğrencilere çözüm odaklı tasarımlar

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü tarafından “A Visual Frame / Her Mess, His Mess” adlı atölye çalışması gerçekleştirildi. Atölyenin 2019 Güz dönemindeki konuğu İtalyan Mimar ve Tasarımcı Stefano Cardini oldu. Cardini, öğrenci ve mezunların yer aldığı İEÜ Görsel İletişim Tasarım Bölümü öğrenci ve mezunlarına iki gün boyunca,  iki boyutlu bir yüzey olarak kare veya dikdörtgen bir kumaş parçasından nasıl bir tasarım çözümü üretilebileceği konusunu aktardı.