ADAY ÖĞRENCİLER        |

TÜM HABERLER

İEÜ’den ‘Hedef 1 Milyon Fidan’ kampanyasına büyük destek

İzmir’deki Oda, Borsa ve Birliklerin yangından zarar gören 500 hektarlık orman alanının ağaçlandırılması amacıyla başlattığı “Hedef 1 Milyon Fidan” kampanyasına, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden (İEÜ) destek geldi.

Kostüm ve sahne tasarımları İzmir Ekonomi’den

Alman tiyatrosunun kostümleri, İzmir Ekonomili tasarımcıların elinde hayat buluyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Jörn Fröhlich, Almanya’da Theater Spiellust Grubu'nun sahnelediği Grimm ve Gretel, Alis Harikalar Diyarı, Kral Übü oyunlarının ardından Cabaret adlı oyunun da sahne ve kostüm tasarımını tamamladı.

İzmir’den Almanya’ya ulaşan başarı yolculuğu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mütercim Tercümanlık Bölümü’nden bu yıl dereceyle mezun olan Yonca Kandemir, yüzde 100 bursa layık görülerek, Almanya’da uygulamalı dil bilimi alanında yüksek lisans yapmaya hak kazandı. Türk Eğitim Vakfı (TEV) ve Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) tarafından Türkiye’de sadece 30 kişiye verilen bursu almayı başaran Kandemir, Avrupa’nın en yenilikçi üniversiteleri arasında gösterilen Nürnberg Frıedrıch Alexander Erlangen Üniversitesi’nde iki yıl eğitim alacak.

Mesleği ile tutkusunu birleştirdi, su altı araştırmalarıyla dünyaya açıldı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güzden Varinlioğlu, “En büyük tutkum” dediği su altı dalışıyla ilgili tam 23 yıldır sürdürdüğü çalışmalarla, dünyaca tanınan bir isim oldu. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’ndeki (ODTÜ) öğrencilik döneminde hobi olarak başladığı su altı araştırmalarını kısa sürede bilimsel bir alana taşıyan Doç. Dr. Varinlioğlu, şimdiye kadar Türkiye’nin birçok bölgesinin yanı sıra 10 farklı ülkede dalış gerçekleştirdi.

Mülteci sağlığına bilimsel bakış

Mülteci sağlığı, uluslararası boyutta incelenecek. İzmir Ekonomi Üniversitesi Tıp Fakültesi ile İtalyan Universita Campus Bio-Medico arasında imzalanan iş birliğiyle yoğun göç alan Türkiye ve İtalya’daki göçmenlerin sağlık sorunları mercek altına alınacak.

Bayramda 4 güne 4 ayrı lezzet

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün eğitmen şefi Tolgahan Kamiloğlu, dört günlük Kurban Bayramı boyunca sofralara lezzet katacak özel tarifler hazırladı. “Kuzu kapama”, “Elbasan tava”, “Kuzu/dana güveç” ve “Çoban Kavurma” gibi herkesin evinde yapabileceği geleneksel tarzda yemekler tercih edilirken, hazmın kolay olması açısından sebze kullanılmasına da özen gösterildi.

İzmir Ekonomi’ye büyük onur

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Türkiye’deki 188 üniversitede eğitim gören 35 bin 715 öğrencinin katılımıyla yapılan memnuniyet araştırması sonucunda, “A Plus” unvanını almaya hak kazandı. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜniAr) gerçekleştirdiği ve ünversitelerin, öğrencilerin tatminkarlık düzeyine göre sıralanmasının amaçlandığı araştırmada İEÜ, öğrencilerin beklentilerini üst düzeyde karşılayan üniversite olarak gösterildi.

Bayram öncesi sürücülere, hayat kurtaracak 9 uyarı

Kurban Bayramı’nda sevdiklerini görmek ve tatil yapmak isteyen milyonlarca kişi, yola çıkmak için son hazırlıklarını yaparken, İzmir Ekonomi Üniversitesi İlk ve Acil Yardım Programı Öğr. Gör. Melahat Kızıl, sürücülere hayat kurtaracak uyarılarda bulundu. Kızıl, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre geçtiğimiz yıl trafik kazası sonucu 6 bin 675 kişinin öldüğünü, 307 bin 71 kişinin de yaralandığını belirterek, sürücülerin dikkat etmesi gereken noktaları 9 maddede sıraladı. Kızıl, olası bir kaza anında kişiye ilk müdahalenin nasıl yapılacağına ilişkin önemli bilgiler de verdi.

Z kuşağının tercihi Kampüs İzmir oldu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), bünyesine kattığı öğrenci sayısını bir önceki yıla göre yüzde 16 arttırarak, Ege Bölgesi’nin en çok tercih edilen vakıf üniversitesi oldu. Geçtiğimiz yıl, lisans ve önlisans olmak üzere toplam 1.736 öğrenci alan İEÜ’de, 2019 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucuna göre 2 bin 6 öğrenci, eğitim almaya hak kazandı.

İzmir Ekonomi’den öğrencileri buluşturan zirve

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), öğrencilerin dünya genelinde konuşulan güncel konuları yorumlayarak, çözüm önerileri sunması amacıyla düzenlenen ECOMUN Konferansı’na ev sahipliği yaparak, 190 öğrenciyi bir araya getirdi. Türkiye’nin yanı sıra Kanada, Yunanistan, Pakistan, Afganistan ve Liberya gibi farklı ülkelerden öğrencilerin de katıldığı konferans, beş gün sürdü. Öğrenciler, 6 farklı komitenin belirlediği “Basmacı harekatı”, ”Amerikan sivil savaşı”, “NATO”, “Venezuela’daki Maduro kabinesi”, “İslam İş Birliği Teşkilatı” ve “Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suçlarla Mücadele” konularında çalışma yaparak, çözüm önerisi protokolü hazırladı.