TÜM HABERLER

Antarktika'daki bilim insanları için yapılar tasarlandı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, Güney Kutup Bölgesi’nde araştırma yapan bilim insanları için yapılar tasarladı. Gençler, bölgenin hava koşullarının yanı sıra, zemin yapısı, lojistik ve sürdürülebilirlik unsurlarını da göz önüne aldı.

İEÜ'lü gençler liselerdeki arkadaşları için üretti

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Meslek Yüksekokulu (MYO) Mobilya ve Dekorasyon ile İç Mekân Tasarımı Programı öğrencileri, Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin kullanması için mobilyalar üretti. MYO’lu öğrenciler, yaptıkları kitaplıkların içini doldurmak için de kitap toplamaya başladı.

“Kolektif Hareket”, çocuklarla bir hayali gerçekleştirmek için ilk adımı attı

2018-2019 bahar döneminde, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri için ilk defa açılan ve Dr. Öğretim Üyesi Didem Kan-Kılıç tarafından verilen IAED 366 "Kolektif Hareket" sosyal sorumluluk proje dersi, tasarımcıların bilgi, deneyim ve kabiliyetlerini tasarımın sosyal ve kolektif yönüne yoğunlaştırarak toplumun ihtiyaçlarına cevap verebilen bir sosyal sorumluluk projesi hazırlamayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda, üniversite ölçeğinde sürdürülebilir bir dayanışma platformu yaratmayı hedeflemektedir.

Mobilya Koleksiyonu ‘’I AM A PROTOYPE’’ Modeko’ da

2018-2019 güz yarıyılında İzmir Ekonomi Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, 3. Sınıf İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrencilerinin Mobilya Tasarımı dersi kapsamında ürettikleri mobilya tasarımları “I am a prototype” adlı koleksiyon ile 2019 İzmir Modeko fuarında 06-10 Mart tarihleri arasında sergilenmiştir.

İEÜ Tenis Takımı'na şampiyonluk kupası

İzmir Ekonomi Üniversitesi Kız ve Erkek Tenis Takımları, 1. Lig’de verdikleri mücadeleyi taçlandırdı. Erkek takımı kendi grubunda 3. olarak 1. Lig’deki yerini korurken, kız takımı tüm müsabakalardan zaferle ayrılarak Süper Lig’e yükseldi.

İçmimarlık ve Çevre Tasarımı öğencileri Bornova için tasarladı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, İçmimarlık ve Çevre tasarımı bölümü 2. Sınıf öğrencileri stüdyo dersinde, Arkeolog Dr. Zafer Derin'in kurucu ve yöneticisi olduğu, ödüllü binası Mimar Evren Başbuğ tarafından tasarlanan, Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi mekanını, Arkeoloji öğrencileri için bir araştırma/kalma mekanı olarak tekrar ele aldılar.  2 ve 3 boyutlu modüllerle çalışılan bu projelerde 10 kişilik öğrenci grubunun çalışabileceği, yaşayabileceği içinde; çalışma, dinlenme, sosyalleşme, yeme-içme ve ıslak hacimlerin bulunduğu mekanlar tasarlanmıştır.

Demir eksikliğine kalıcı çözüm İEÜ'den gelecek

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Seçkin Eroğlu, TÜBİTAK tarafından destek almaya hak kazanan projesiyle besinlerin demir içeriğini doğal yollarla arttıracak. Böylece insanlardaki beslenme bozukluklarından kaynaklanan demir elementi eksikliğinin giderilmesi hedefleniyor.

“Color Therapy” atölye çalışması ile renkli bir mola

İzmir Ekonomi Üniversitesi Mimarlık Bölümü Alligator Boya’nın katkıları ile renkli bir atölye çalışmasına ev sahipliği yaptı.

Kadın hakları bir günlük mesele değil

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, bir hafta sürecek etkinliklerle kadınların sorunlarına dikkat çekiyor. İEÜ Toplumsal Cinsiyet Sorunları ve Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (EKOKAM) Müdürü ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğr. Gör. Itır Bağdadi, kadın hakları ve kadına yönelik şiddetin bir günde konuşulup halledilebilecek bir mesele olmadığını söyledi.

İEÜ Gençlik ve Spor Kulübü Futbol Takımı'na kadın dokunuşu

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gençlik ve Spor Kulübü Futbol Takımı, hızlı bir giriş yaptığı 2. Amatör Lig’de kendinden bahsettirir oldu. Takım Kaptanı ve İEÜ Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Oğuz Taşdelen, İzmir spor kültürüne yakışan, başarılı, centilmen bir takım olmak istediklerini vurgularken, takımın kadın antrenörü Hilal Başkol da erkeklerin egemen olduğu futbol dünyasında takımını şampiyonluğa taşımak için kolları sıvadı.